Nieuwsbrief mei 2022

Beste leden van WSV Lauwerszee,

De leden van de commissies en het bestuur zijn al weer geruime tijd bezig met het nieuwe vaarseizoen. Eigenlijk gaat dit het hele jaar door. In windstilte, in stormen en zelfs een orkaan laat ons allen er niet van weerhouden om op volle kracht vooruit de gaan.

Een aantal activiteiten hebben wij alweer met veel betrokken leden achter de rug. Denk maar aan het uitreiken van het jaarboekje in het Roode Hooft met een kop snert,  de cursus Radar/AIS, de lezing van de douane, het vrijwilligersdiner en de gezamenlijke opening van het vaarseizoen samen met de stichting CAM-race en de stichting Noordergat.

Het openingsweekend is ook achter de rug en Gerard en Janny du Bois hebben de aftrap als vrijwiliigers verricht door het weekend van 29 april tot en met 1 mei 2022 voor hun rekening te nemen. Super bedankt daarvoor!!!!

Ophanden zijnde activiteiten:

  • Op vrijdag 13 mei 2022 om 19.30 uur halen we eerst de cursus AED en Reanimatie in die door de storm verplaatst moest worden. Maximaal kunnen 12 personen aan de cursus AED deelnemen, dus opgave is verplicht. Dat kan via: secretaris@lauwerszee.nl
  •  
  • Op 21 mei is er het Beurtveer. Hiervoor moet je eigenlijk minstens met 2 personen zijn. Voorbeeld: de ene persoon vaart mee via het Lauwersmeer naar Zoutkamp. De ander vertrekt vanaf Lauwersoog met de fiets naar Zoutkamp. Als iedereen daar is aangekomen eten we een lekkere kop soep met elkaar en wisselen de personen. Diegene die heeft gefietst gaat met de boot mee en de vaarder pakt nu de fiets. In Lauwersoog komen we elkaar dan weer tegen en drinken wat in het Roode Hooft. Ook hier moet men zich voor opgeven bij Sander Methorst; activiteiten@lauwerszee.nl

Mochten er heel veel aanmeldingen zijn dan varen we zondag nog een keer.

  • In het weekend van 28 en 29 mei varen we weer met elkaar naar Zoutkamp. We starten zaterdag om 10.00 uur in Lauwersoog. Drinken koffie op een eiland (uiteraard met eigengebakken koek) en dan door naar Zoutkamp. Daar kunnen we het visserij museum die nu een tentoonstelling heeft over Vissersvrouwen bezoeken. We kunnen besluiten om met elkaar ergens te gaan eten, maar je kunt ook zelfstandig je weg zoeken. Niets moet. Zondag rond 11.00 uur vertrekken we dan weer uit Zoutkamp, stoppen op een ander eiland voor soep met brood. Daarna gaan we door naar Lauwersoog. Drinken nog een borreltje in het Roode Hooft en nemen afscheid. Deze tocht is zowel voor zeilers als motorboot vaarders. Laagdrempelig en heel gezellig. Uiteraard is het wenselijk je hier vooraf voor op te geven zodat wij de ligplaats voor ieder schip in de haven Zoutkamp kunnen reserveren. Het liggeld is voor eigen rekening. Ook nu reserveren bij; activiteiten@lauwerszee.nl Uiteraard zijn de bovenstaande tochten gratis voor leden.

Van de fotocommissie

Zoals jullie weten hebben wij in het Roode Hooft een prachtige fotowand. De fotocommissie wil de fotowand dit jaar verversen. Het thema is dit jaar: Tegenlicht. De fotocommissie is op zoek naar zo veel mogelijk foto’s met tegenlicht. Ook andere foto’s zijn natuurlijk van harte welkom. Jullie kunnen foto’s zenden of in formatie opvragen bij: foto@lauwerszee.nl

Vrijwilligers

Voordat wij maatregelen moeten treffen als jullie een oorlam onthouden, kielhalen of aan de hoogste ra laten bungelen, proberen wij het nog een keer op een vriendelijke manier. Mayday, mayday, mayday. De nood is hoog. Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor de activiteitencommissie en de bezetting van het Roode Hooft. Informatie kunnen jullie krijgen bij het bestuur: bestuur@lauwerszee.nl. Voor de leden die al gereageerd hebben op een dienst in het Roode Hooft geldt dit natuurlijk niet.

Vooral de activiteitencommissie zoekt nog zeker twee leden erbij. Veel wordt er niet vergaderd, maar het organiseren van activiteiten wordt nu door wel erg weinig mensen gedaan. Zonde als er straks niets meer georganiseerd kan worden. Ook op de ALV is dit onderwerp ter sprake geweest, dus monster in grote getale aan!!!!!

ALV

Op 6 april 2022 heeft de voorjaars ALV plaatsgevonden. Een ontspannen en vooral gezellige bijeenkomst met ongeveer 40 leden.

Spontane tochten in een Appgroep

Veel leden maken tochten. Of het nu naar Schiermonnikoog, Ameland, Amsterdam, Borkum, of het IJsselmeer is, er zijn verschillende leden die het gewoon gezellig vinden om vrijblijvend zonder verplichtingen toch in flotielje te varen naar een plaats van bestemming. Weer anderen willen ervaring opdoen en onder begeleiding of in nabijheid van anderen een tocht maken. Dit kan gepland zijn of juist op het laatste moment, de spontaantjes dus. Welnu om aan de behoefte van de (nieuwe) leden te voldoen hebben wij een Appgroep in het leven geroepen:

Samen varen WSV Lauwerszee

Meld je massaal aan bij: secretaris@lauwerszee.nl

Tenslotte

Bert en Jacolies Schutte hebben een oproep aan de leden en liggers. Zij varen met een groep van de stichting Behoud Hongaars mee met de Oosterschelde van 7 tot en met 14 augustus van Aalborg naar Rotterdam. Er zijn nog 1 of 2 plaatsen om de reis door te laten gaan. Wie gaat er mee ? Stuur een berichtje naar Bert en Jacolies (ajhschutte@hotmail.com) of bel hen: 06-40416843

De kop is eraf en het vaarseizoen is nu echt begonnen. Graag zien wij veel van jullie in de haven, het clubgebouw het Roode Hooft,  als vrijwilliger in een commissie of gewoon op de steiger. Geniet ervan en heel veel vaarplezier.

Hartelijke groet,

Het bestuur van WSV Lauwerszee


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *