De ledenlijst, tussen wens en wet

De invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is ook binnen WSV Lauwerszee een terugkerend thema. Om persoonsgegevens beter te beschermen, heeft onze vereniging sinds invoering van de wet onder meer een privacy- protocol. De openbare ledenlijst echter, leidt regelmatig tot vragen.

Het bestuur baseert zich op de wet; dat is helder en houdbaar. Dat er binnen tal van verenigingen anders wordt gehandeld, zij zo. Betekent die opstelling per definitie het einde van een ledenlijst voor onze vereniging? Nee. Er zijn twee opties: een digitale ledenlijst op de eigen website die alleen via een inlogcode voor leden toegankelijk is. Of, een gedrukte ledenlijst zoals in het jaarboek die we ter beschikking stellen aan de leden, op voorwaarde dat ieder afzonderlijk lid vooraf schriftelijk toestemming geeft.

Luisterend naar de brede wens voor de gedrukte ledenlijst, proberen we nog eenmaal die versie te realiseren. Aan deze nieuwsbrief is een formulier toegevoegd. Wilt u met uw gegevens op de ledenlijst dan kunt u dat via het formulier kenbaar maken. Bij voldoende animo (de helft van de leden plus 1) voegen we die ledenlijst als inlegvel toe aan het jaarboek. Halen we dat aantal niet, dan betekent dat het einde van de openbare, gedrukte ledenlijst. Dan kunnen we alsnog besluiten een digitale ledenlijst op de website t e maken die alleen via een inlogcode voor leden beschikbaar is.

Willen we die breed gehoorde wens mogelijk maken binnen de wet, dan heeft iedereen nu de kans dat mogelijk te maken. We zien graag het enthousiasme voor de lijst terug in zo veel mogelijk ingevulde formulieren. Alvast bedankt,


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *