Wilko Braam

door

Mijn naam is Wilko Braam, als kind van een Groningse moeder en Friese vader geboren in 1958 en dus helemaal op zijn plek in Lauwersoog.

Na studie in Enschede ben ik samen met een compagnon begonnen met een start-up high-tech bedrijf in de Achterhoek. In de hoogtij dagen werkten er 120 mensen en we waren in 32 landen actief. De bedrijven zijn nog actief maar inmiddels onderdeel van Amerikaanse concerns.

Na het high-tech avontuur heb ik met Katerina mijn vrouw de Carinya II gekocht en zijn we 2 jaar onderweg geweest. We woonden die tijd aan boord. Het zeilen was een oude hobby oppakken. Na die jaar heb ik 4 jaar gewerkt voor een ingenieursbureau en begonnen met de refit van de Carinya II. Tijdens die refit ben ik een keer gaan zeilen met een zeezeilschool en werd toen gevraagd om als instructeur en uiteindelijk ben ik opleider jachtzeilen geworden. In 2017 ben ik gestopt met opleidingen jachtzeilen met eigen schip en de Carinya II wacht na 18 jaar op een nieuwe eigenaar. Ik doe noch wel activiteiten als CWO opleider en geef nog instructie op eigen schip en verzorg delivery’s.

Door deelname aan de CAMR leerde ik Noordergat kennen en wilde daar graag blijven. Later kwam de Walvis, Cornisch Crabber C-99 als tweede schip erbij. Een lief scheepje waar ik in de komende jaren nog veel mee hoop te varen op de Waddenzee. In het voorjaar sta ik op BootHolland op de stand van Nautin en de Wadvaarders en hoop met hun nog veel samen te werken in de toekomst. Verder ben ik kustnavigatie opleider en een erkende examenlocatie van het Agentschap Telecom. De cursussen geef ik als zzp-er met mijn bedrijfje www.neptunamor.nl in het hele land en recent ook in het Roode Hooft. Ik ben ook nog vrijwilliger bij het Watersportverbond in het college van deskundigen. Ik woon met Katerina en onze kinderen Victor [22-5-2001] en Heleen [29-09-2005] in Enschede en dat betekend dat Lauwersoog altijd plannen is. Daarom zijn verenigingsactiviteiten maar beperkt mogelijk in deze fase van ons leven. Maar CAMR, Noordergat en WSV Lauwerszee draag ik een warm hart toe en als het even kan lever ik graag een bijdrage.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *