Hans Postema

profileimage

Ik ben geboren in 1961 en kon volgens mij eerder zwemmen dan lopen……

Ondanks dat ik vroeger de Zeevaartschool heb gedaan zat ik mijn hele werkzame leven bij “het spoor”. Eerst bij de NS en later Arriva. Heb daarnaast 15 jaar mijn eigen computerbedrijf gehad met als specialisatie archiverings- en printoplossingen en magazijn- en winkelautomatisering.

Heb tot mijn 21ste jaar veel aan watersport gedaan maar door werk, vrouw en kinderen en mijn eigen bedrijf ook 20 jaar niet. Gelukkig de hobby 17 jaar geleden weer opgepakt en een Westerly Centaur (de Rosinante II) gekocht. Hiermee voer ik op alle wateren die binnen 4 weken te bereiken zijn…… Nu ben ik met pensioen en de trotse bezitter van een Bavaria 38, de “Joppe” waar ik ook op woon.

Ik ben een echte solo-zeiler en ’s winters vermaak ik mij aan boord met het zoeken op internet naar watersport-informatie en het uitproberen van navigatieprogramma’s.

Na een aantal jaren van “mopperen” vond ik dat het tijd werd om met een goede groep mensen de exploitatie van het Roode Hooft onder de loep te nemen. Veel werk maar ik doe het met veel plezier. Verder regel ik de geldzaken van de WSV.