De Kokmeeuw in de 5 uurs van Lauwerszee.

De Kokmeeuw met Bernard en Egbertha begonnen net als vele anderen met naar start L te motoren. Daar aangekomen op vrijwel exacte starttijd wachtten we even met zeil zetten tot de andere boten vertrokken warenHet is daar niet breed.. wat ook de Saleh ontdekte, die prompt vast liep, maar op eigen kracht weer los kwam Nu kon ons zeil omhoog en voor de wind achter de anderen aan.

Met dubbel gereefd grootzeil vervolgens een paar slagen Oost/west gemaakt (17-19-18-20-20)Onderweg zagen we de Dubhe een extra rondje maken om de Ddr2-sl (ondiep!) en bij de gijp maneuvre rak 14 in liepen we hartstikke vast.. er bleken ook geen boeitjes meer te liggen! Het koste om meer dan een half uur om los te komen. Gelukkig konden we de Bommel nog waarschuwen zodat die nog net op tijd kon keren en terug zeilde. Daarna met ruime en bakstag wind naar het noorden Via de Kite-La1 naar het Roode Hooft en weer terug. Nog een keer om de VO3 heen en proberen weer naar het zuiden te komen. Dat viel niet mee, de wind was inmiddels 7 Bft en de golven hadden imposante koppen gekregen. Bovendien zagen we de Saleh een aardige One-man-show opvoeren achter ons en we stonden op het punt dat es van dichter bij te gaan bekijken. Maar de Bommel was er dichter bij en schoot bertus te hulp.

Het werd ons ook te ruig en we besloten te stoppen. Het was een leerzame dag en we hebben hard moeten werken, zeker op de aan de windse rakken. Voor herhaling vatbaar Met iets minder wind zijn er mijlen genoeg te maken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *