Gertrud Boelens

door

Mijn naam is Gertrud Boelens en ik ben opgegroeid in Groningen. We kregen al vroeg een zomerhuisje aan het Paterswoldsemeer en waren hele dagen in, op en rond het water te vinden. Er kwamen allerlei bootjes voorbij. Kano’s, surfplanken, kleine boten met inbouw motortjes of een zeil, een speedboot, een Waterland 600 en daarna een motorsailer. Naarmate de bootjes groter werden, groeide ook het verlangen om verder te varen. Tot aan Denemarken aan toe.

Ik werd ouder en kreeg zelf een gezin. We verruilden het Paterswoldsemeer voor een groter meer, het Lauwersmeer en kregen in 1994 met onze eerste eigen boot een ligplaats in de jachthaven Noordergat. Onze kinderen zeilden in de optimistjes bij de jeugdcommissie. Vele vaartochten werden ondernomen met ons gezin. Op het wad, naar het IJsselmeer, het Duitse wad en ook weer naar de Oostzee.

In die tijd heb ik 8 jaar in het bestuur van de WSV gezeten, waarvan 5 jaar als penningmeester. Indertijd zochten ze een vrouw erbij in het bestuur. Ik heb indertijd de WSV een warm hart toegedragen en dat doe ik nog steeds. 

Tot ziens in de haven!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *