Uitslagen 2018

Hieronder de uitslagen en wedstrijdverslagen van de zaterdagmiddagwedstrijden 2018

Wedstrijd 8: 24 november

Hallo zeilers,

En dan hier nog de uitslag van onze SNERTRACE , alweer prachtige zeilcondities, wind NO 3-4 Bft, een waterig zonnetje en mooie luchten. Veel strijd op het water en zoals zo vaak dit jaar…. uiteindelijk won de Saleh met Bertus, Blue Jack en Koekeloer als tweede en derde en maar 32 seconden verschil tussen de eerste en derde plaats. Na afloop een gezellige derde helft met heerlijke snert. Nog een evenement te gaan dit jaar dus zet het in jullie agenda.

De Eindejaarbijeenkomst van de Wedstrijdcommissie in het Roode Hooft op vrijdag 7 december om 20.00u.

Afronding van een prachtig zeilseizoen en doorkijk naar het nieuwe wedstrijdseizoen voor iedereen die graag “keep it simple” wedstrijden zeilt of er gewoon nieuwsgierig naar is!

UITSLAG

 1. Saleh (Invicta)
 2. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 3. Koekeloer
 4. Masca (Invicta)
 5. Zeeeend (Westerly Pentland)
 6. Kokmeeuw (One off)

Wedstrijd 7: 17 november

Hallo zeilers,

Zaterdag 17 november was alweer de een na laatste wedstrijd van een mooi seizoen. De omstandigheden waren bijna ideaal. Wind ZO 4Bft bij de start later wel iets afnemend maar daarbij een onbewolkte hemel en niet echt koud. Masca, Bluejack, Grie en  Zeeeend starten uitstekend. Jus de Pommes bleef even voor de startlijn hangen maar kwam toen toch uit de startblokken. Kokmeeuw had een matige start vanwege een niet goed aangeslagen fok.

Na de start kruisrak naar de Vo3, daar hadden de Zeeeend en vooral de Kokmeeuw(vastlopen)het moeilijk. In dezelfde ronde( baan 7) nog een kruisrak naar de Vo12. De lichte boten deden dat prima en de Jus de Pommes deed zijn best om de Bluejack in te halen wat Adriaan niet lukte. De Kokmeeuw liep nog een keer vast bij de Vo3 evenals de Zeeeend. De andere vier boten maakten geen fouten. Bluejack en Jus de Pommes maakten vier rondes waarbij de Blue Jack voor de Jus de Pommes finishten . Masca en Zeeeend voeren drie rondjes en Kokmeeuw twee maar liep de laatste ronde niet meer vast! Winnaar werd de Bluejack en Masca kwam op een prima tweede plaats.

Na afloop was het weer gezellig in het Roode Hooft waarbij Jeannette heerlijke warme snacks had gemaakt. 

Groeten, Fred Matthee

UITSLAG

 1. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 2. Masca (Invicta)
 3. Jus de Pommes
 4. Zeeeend
 5. De Grie
 6. Kokmeeuw (One off)

Wedstrijd 6: 10 november

Hallo zeilers,

Het weer was aanzienlijk beter dan voorspeld afgelopen zaterdag, waar sommige voorspellingen een windkracht 5 gaven met windstoten tot 28 knopen, stond er aan het begin van de wedstrijd een lekker windje 4 die tijdens de wedstrijd afnam tot een windkracht 3. Er kwamen 4 boten aan de start en weer hadden de Saleh en Blue Jack een loef duel over bakboord die gewonnen werd door Saleh, waardoor Blue Jack een paar seconden voor de start snel een rondje moest draaien.
De Masca had een andere strategie bedacht door over stuurboord te starten waardoor hij slechts 1 keer overstag zou hoeven te gaan om de bovenboei van route 2 te bereiken, helaas was hij te laat bij de startlijn waardoor de strategie niet werkte en hij reeds bij het begin al op ruime afstand lag.
De Blue Jack had de Saleh in de eerste slag naar de bovenboei al weer ingehaald en liep tijdens de wedstrijd steeds verder uit maar helaas had de schipper de route niet goed bestudeerd en dacht dat hij voor de wind moest finishen vanaf de VO3 ipv eerst nog LA3 en LA2 te ronden en daarna te finishen, zodoende deed hij nog een extra ronde om alsnog weer voor de wind te finishen (geen echte finish dus en DNF in de uitslag).
Gezien de windsterkte had de Kokmeeuw wat meer moeite om snelheid te maken maar deed uiteindelijk toch 3 ronden terwijl de Saleh en de Masca 4 ronden afmaakten. De Masca deed goed zn best maar raakte toch wat achterop zodat de uitslag uiteindelijk was: 1 Saleh 2 Masca, 3 Kokmeeuw, DNF Blue Jack.

Moraal van dit verhaal: als je wilt winnen dien je in ieders geval de baan van te voren goed te bestuderen!! Dit geldt zeker voor wedstrijdcommissieleden.

Nog 2 prachtige races te gaan, hopelijk wat meer opkomst de laatste 2 keren, met op 24 november de SNERTRACE met daarna gezellig allemaal snert eten in het Roode Hooft, ook voor degenen die de 24e niet meezeilen!! Gewoon komen dus.

Vriendelijke groet,

Anjo van Houten

UITSLAG

 1. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 2. Saleh (Invicta)
 3. Masca (Invicta)
 4. Kokmeeuw (One off)

Wedstrijd 5: 3 november

Hallo zeilers

Weer een prachtige zeildag in dit eerste weekend van november, prachtig windje (3-4 Bft) en behoorlijk wat zon.

We volgen route 2 (Kaart A) vanwege een Zuid-Oosten-wind en Bertus start perfect op tijd na een loefduel voor de start met de Blue Jack die slechts 3 seconden later start. De Jus de Pommes loopt echter na een slechte start al weer snel weg maar … achteraf niet snel genoeg! De Lyrr heeft maar liefst Fred de Bie aan boord en dan zou het toch goed moeten komen, zou je denken. Ook de Kokmeeuw heeft een zeer ervaren bemanningslid gecontracteerd (Fred Matthee van de Bommel) maar helaas voor beiden….

Om een lang verhaal kort te maken: de Saleh komt als derde binnen na 4 rondjes maar eindigt als eerste, Blue Jack komt als tweede binnen, ook 4 ronden en eindigt ook zo en de Jus de Pommes komt als enige met 5 ronden binnen maar wordt vierde in de uitslag. De Masca zeilt ook 4 ronden en eindigt als derde en de Kokmeeuw doet samen met de Lyrr 3 ronden en eindigen respectievelijk 5e en 6e.

Wat weer een prachtige zeilmiddag, jammer dat er al zoveel boten op de wal liggen! Je zou toch haast gaan denken: wat bezielt die mensen !! Nazit was weer gezellig en de aanwezigen zien nu al weer uit naar de volgende wedstrijd op 10-11-2018.

Een welgemeend advies tenslotte: mensen, haal je boot de komende jaren er pas uit op 31 November en zorg dat je er weer in ligt voor 1 maart als de wedstrijden alweer beginnen !!

Vriendelijke groet,

Anjo

UITSLAG

 1. Saleh (Invicta)
 2. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 3. Masca (Invicta)
 4. Jus de Pommes (First cl8 midzw)
 5. Kokmeeuw (One off)
 6. Lyrr (Kelt 707)

Wedstrijd 4: 20 oktober

Hallo wedstrijdzeilers en aanverwanten,

Prachtig zeilweer wind West 4 Bft, af en toe zon en aangename temperatuur en een veld van elf boten….
Het werd vandaag kaart C route zes en dan begin je na de start met een kruisrak. Mooie compacte start en dringen bij de bovenboei waar Blue Jack als eerste omheen ging. Zo’n vijf boten volgde als koeien de Blue Jack die een kleine maar reglementaire omweg maakte maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna om de Vo3 weer naar boven kruisen. De zwaardere boten zoals de Kokmeeuw en de Bommel hadden daar wat moeite mee en verloren terrein. Maar het bleef een mooie strijd. Uiteindelijk won de Saleh van Bertus die tijdens zijn vakantie anderen de gelegenheid had gegeven om te winnen. Blue Jack van Anjo werd tweede en de Nimrodel van Benjamin werd derde.
Natuurlijk was er weer een gezellige nazit in het Roode Hooft waar Anjo zijn rekenfoutje van vorige week compenseerde met een portie bitterballen.
Volgende week zeilen we weer vrolijk verder.
Groeten,
Fred Matthee

UITSLAG

 1. Saleh (Invicta)
 2. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 3. Nimrodel (Dufour T7)
 4. Masca (Invicta)
 5. Koekeloer (Condor 70)
 6. Jus de Pommes (First cl8 midzw)
 7. Bommel (Westerly Pentland)
 8. de Grië
 9. Leviathan
 10. Kokmeeuw (One off)

     Dobre DSQ

Wedstrijd 3: 13 oktober

Hallo zeilers en aanverwanten….

Wat een prachtige zomerse zeilmiddag was het, 20gr Celsius en de wind Zuid 4Bft.

We zeilden baan 2 met na de start een kruisrak naar de Vo12. Prachtig die nieuwe banen, ze zijn korter dan de woensdagavond competitie baan en altijd met een kruisrak er in. Meer strijd en een compacter veld. We konden weer een nieuwe deelnemer verwelkomen , de Lyrr van Renze Kooistra. Renze had het nog wat moeilijk met de navigatie maar dat zal snel wennen. Uiteindelijk finishten alle boten binnen twintig minuten van elkaar. De meesten voeren vier rondes, alleen Adriaan met de Jus de Pommes speerde naar vijf rondes en werd vierde. De broers de Bie werden eerste, Fred met de Koekeloer, en tweede , Benjamin met de Nimrodel. Fred Matthee werd met de Bommel derde. De nazit op het terras van het Roode Hooft was weer super gezellig zeker met de heerlijke bitterballen waar Benjamin ons op trakteerde. Aanstaande zaterdag weer een wedstrijd en dan vast weer met veel strijd en plezier op het water en gezelligheid op de wal.

Groeten, Fred Matthee

UITSLAG

 1. Koekeloer (Condor 70)
 2. Nimrodel (Dufour T7)
 3. Bommel (Westerly Pentland)
 4. Jus de Pommes (First cl8 midzw)
 5. Masca (Invicta 26)
 6. Joppe (Westerly Berwick)
 7. Kokmeeuw (One off)
 8. Tyche (Laurin Koster 32ft)
 9. Dobre (Saturn 25)
 10. Lyrr (Kelt 707)

Wedstrijd 2: 6 oktober

Hallo zeilers en aanverwanten….

Bij de start stond er geen zuchtje wind zodat negen van de tien deelnemers nagenoeg stil bleven liggen. Alleen de Jus de Pommes zagen we op pad gaan richting de Vo12. Eigenlijk deed iedereen zo’n anderhalf uur over de eerste ronde. Adriaan was duidelijk de snelste en deed met Jus de Pommes 1 uur en 39 minuten over twee rondes. Hij werd dan ook de terechte winnaar . Opvallend is dat Adriaan dankzij zijn navigator de weg niet meer kwijt raakt. Net na drie uur trok de wind iets aan( 7 kn) zodat naast Adriaan nog drie deelnemers 2 rondjes zeilden. Al met al was het een heerlijke zonnige dobber/zeil-middag met een gezellig slot in het Roode Hooft. Volgende week zaterdag nieuwe wedstrijd nieuwe kansen.

Groeten Fred Matthee

UITSLAG

 1. Jus de Pommes (First cl8)
 2. Dobre (Saturn 25)
 3. de Grië
 4. Tyche (Laurin Koster 32ft)
 5. Kokmeeuw (One off)
 6. Bommel (Westerly Pentland)
 7. Masca (Invicta)
 8. Noit Docht (Southerly 95)

Wedstrijd 1: 22 september

De voorspelling van het weer logen er niet om, rond 20 knopen wind met uitschieters naar 30 knopen wind, toch melden zich nog 7 boten voor deze wedstrijd.

Tijdens de briefing in het Roode Hooft werd besloten om niet route 6 (W-wind) te doen maar route 4 ZW-wind) aangezien de wind niet West was maar ZuidWest, klinkt logisch toch?! Snel moesten nog een paar schippers hun routes in de smartphones of tablets programmeren, degenen die goed voorbereid waren hadden alle routes al in hun Ipad staan 🙂

Welgemoed gingen alle boten op weg naar de start maar aangezien er net een bui aankwam met de daarbij behorende uitschieters naar 30 knopen, besloten de Bommel en de Koekeloer er voor de start al mee op te houden, DNS dus voor beiden. De overige boten gingen van start in prachtige weersomstandigheden waarbij alleen de forse buien dan af en toe iets minder plezierig waren. De Blue Jack had een goede start en bleef aan kop gedurende de wedstrijd. Ontzettend leuk is dat er nu een 2e Invicta 26 mee vaart waardoor de Saleh in de nabije toekomst forse concurrentie gaat ondervinden van de Masca. Deze Masca kon de Saleh nu nog niet bijhouden maar was steeds in gevecht met de Joppe en finishte slechts een paar seconden achter de Joppe. Als laatste kwam binnen de Kokmeeuw waarvoor de windkracht uitstekend was maar de aandewindse rakken wat meer tijd kosten.

Al met al weer een hele leuke wedstrijd en in de nazit toonde ieder zich enthousiast over de nieuwe opzet van de banen: kortere rondjes en fatsoenlijke aandewindse rakken.

Hopelijk volgende week nog wat meer deelnemers, waar kun je tenslotte beter zijn op een zaterdagmiddag in de herfst dan op het Lauwersmeer!

UITSLAG

 1. Saleh (Invicta)
 2. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 3. Joppe (Westerly Berwick)
 4. Masca (Invicta)
 5. Kokmeeuw (One off)

DNS Bommel (Westerly Pentland), Koekeloer (Condor 70)