Agenda

Regelmatig organiseren leden van WSV Lauwerszee activiteiten voor jong en oud, en alle soorten watersporters. Je kunt dan denken aan zeilwedstrijden voor beginners en gevorderden, samen zeilen op het wad (soms een flottielje), lezingen, cursussen, gezellige avonden in het clubhuis, verkenningstochten, navigatie activiteiten en nog veel meer.

Leden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling en organisatie van vereniging, clubhuis en activiteiten.

Colin Archer Memorial Race 2024

De datum voor de 21e Colin Archer Memorial Race in 2024 is bekend: 13 juli 2024. WSV Lauwerszee is blij dat ook dit jaar clubhuis Het Roode Hooft gedurende twee weken voorafgaand aan de race het onderkomen is voor organisatoren, deelnemers en bezoekers.

De Colin Archer Memorial Race is een zee-zeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen. De afstand bedraagt 390 of 450 mijl en er wordt gevaren in de klassen Two Handed, IRC, ORC en SW. De wedstrijd wordt sinds 1982 om het jaar gevaren.

De C.A.M.R. is de ideale aanbrengwedstrijd voor een schitterende vakantie in de Oostzee; met wedstrijdbemanning heen en met het gezin lekker terug toeren!

Wiepke Toxopeus

Vrijdagavond 28 juni 2024 stroomt het clubhuis vol voor de lezing van Wiepke Toxopeus over haar jeugd op Rottum. Een zeer geanimeerde avond, Wiepke weet boeiend en humoristisch te vertellen over haar unieke jeugd op Rottum.

In de zeer goed gevulde zaal van Het Roode Hooft krijgen de aanwezigen een levendige indruk van al het zeer gevarieerde werk dat door haar vader als eilandvoogd moest kunnen worden gedaan zonder voorzieningen destijds. Foto’s van het eiland, familie, bezoekers en het eiland worden getoond.

Tastbare herinneringen uit haar kindertijd, gevonden op het eiland, liggen uitgestald op tafel, waaronder een heuse zeehond. Een door haar moeder gemaakte ketting van zelf gevonden en gepolijste barnsteentjes heeft Wiepke om. Haar stapeltje meegenomen boeken ‘Ik ben van Rottum’ is snel geslonken tot nul. Gegevens worden genoteerd, het boekje wordt nagestuurd. Kortom, een leuke en interessante avond. Het smaakt naar meer.