Uitslagen

Valkwedstrijden

Valkzeilen 17 april 2018

Team en bootnr. 1e wedstrijd 2e wedstrijd Score en plaats
Ruud en Hans boot nr. 3 1e plaats 1e plaats 0,9 + 0,9 = 1,8 pt 1e
Anjo en Robert boot nr. 6 2e plaats 2e plaats 2 + 2 = 4 pt 2e
Bertus en Karel boot nr. – 3e plaats 3e plaats 3 + 3 = 6 pt 3e
Jaap en Ilse boot boot nr. 4 4e plaats 4e plaats 4 + 4 = 8 pt 4e
Romke en Sietse boot nr. 7 5e plaats 5e plaats 5 + 5 = 10 pt 5e

Prachtig weer en een matige tot lichte wind uit oostnoordoostelijke richting.

Ruud en Hans in andere jaren altijd achteraan en nu door goed te zeilen 2 keer duidelijk gewonnen. In de 2e wedstrijd lag Anjo eerst voor maar in het 2e kruisrak zeilden Ruud en Hans er strak voorbij. Prima overwinning!

Valkzeilen 24 april 2018

Team en bootnr. 1e wedstrijd 2e wedstrijd Score en plaats
Ruud en Hans boot nr. 7 2e plaats 2e plaats 2 + 2 = 4 pt 2e
Bertus en Gerrit boot nr. 3 1e plaats 1e plaats 0,9 + 0,9 = 1,8 pt 1e
Jaap en Ilse boot boot nr. – 3e plaats 3e plaats 3 + 3 = 6 pt 3e

Niet gestarte deelnemers krijgen de punten alsof ze als laatste geëindigd zijn

Begonnen met harde oosten wind met dubbel rif en de fok 2 slagen opgerold. Bij de 2e wedstrijd de fok helemaal uitgerold, de wind nam flink af in kracht. Een prachtige zeilavond. Bertus en Gerrit hebben beide wedstrijden goed gezeild en terecht gewonnen, beide andere teams waren op verschillende momenten niet scherp genoeg.
Over 2 weken is er de 3e wedstrijdavond. Hans en Ruud blijven in het klassement voor team Bertus, helaas waren er slechts 3 teams die meededen.

Valkzeilen 9 mei 2018
We hadden helaas maar 2 team, Bertus met Gerrit en Ruud met Hans. We hebben 4 manches gevaren, de 1e 3 zijn door Bertus en Gerrit gewonnen en de 4e door Ruud en Hans.

Het weer was prachtig met een heerlijke windje. De tussenstand na 3 van de 4 wedstrijdavonden is 1e plaats Bertus en Gerrit met 12,5 punten en 2e plaats Ruud en Hans met 12,7 punten. Tijdens de 4e wedstrijdavond wordt het beslist wie er gaat winnen.

De wedstrijd van woensdag 16 mei is afgelast vanwege de stormachtige wind.

Waddenwedstrijden

Waddenwedstrijd 1 zaterdag 12 mei
Een prachtige dag met niet al te veel wind. Kort voor de start werd helaas de startlijn aangepast waardoor drie deelnemers door de stroming en de lichte wind de aangepaste startlijn niet meer konden bereiken. Het idee van de waddenwedstrijden is dat deze autonoom net als de woensdagavond competitie worden gevaren dus zonder startschip en met een vaste startlijn en baan. Door een misverstand was dit kennelijk niet bekend bij de schipper van het startschip dat bij voor- en najaarsrace wel gebruikt wordt. Vier deelnemers konden nog wel starten en hebben allen vier rondes gevaren. De wedstrijdcommissie heeft door deze gang van zaken besloten de wedstrijd als onofficieel te verklaren en deze telt dus niet mee voor het jaarklassement. Eerste werd Yoho, gevolgd door Jus de Pommes, Saleh en Dobre.
De Koekeloer, Aurore en Nimrodel konden helaas niet starten maar hebben net als de anderen een prima zeildag gehad.

Woensdagavond competitie

Woensdagavond competitie wedstrijd 1,  23 mei
Er deden vier boten mee. Zes hadden zich teruggetrokken vanwege de harde wind(ONO6/7). Er zijn twee ronden gevaren waarbij vooral het kruisrak naar de Vo3 pittig was. Prachtige overwinning voor Bertus met de Saleh.

Woensdagavond competitie wedstrijd 2, 30 mei
Het was raar weer, in de verte continue donderslagen, wind NNW 12 kn, een beetje regen, veel regen, dreiging van nog meer regen die niet kwam. Acht boten zouden meedoen maar Aurore haakte af vanwege een flinke lekkage . Mooie wedstrijd, na de start Nimrodel stevig aan de leiding maar helaas verspeelde Nimrodel deze door aan de grond te lopen. De wedstrijd werd van twee naar een ronde ingekort door dreigend zwaar onweer. Wel allemaal nat geworden maar geen problemen. Uiteindelijk was de Koekeloer van Fred de Bie de grote winnaar. Maar donderdag bleek dat de in de berekening gebruikte SW factor voor de Koekeloer niet correct was en de uitslag werd gecorrigeerd. Leviathan is de winnaar en Koekeloer werd tweede. Volgende week woensdag de volgende ronde. Na afloop was het trouwens heel gezellig in het Roode Hooft en mooi dat Anjo terwijl hij in het buitenland was de uitslag binnen een half uur kon doorgeven.

Woensdagavond competitie wedstrijd 3, 6 juni

Prachtig zeilweer met 16kn wind uit het Noord Oosten en aangename temperaturen. Er deden 9 scherpe jachten mee. Compacte start en even dringen bij Kite La1, daarna een langgerekt lint naar de scheidingston en aan de wind en voor sommigen met enkele slagen naar de Vo3. We hebben twee ronden gevaren. Tussen de glorieuze winnaar, Bertus met de Saleh, en nummer negen zat gecorrigeerd maar negen minuten. De relatief lichte boten en de zwaardere boten blijven door de SW factor best mooi bij elkaar. Na afloop was het nog heel gezellig op het terras van het Roode Hooft en het bier smaakte prima. Volgende week woensdag de vierde wedstrijd.

Woensdagavond competitie wedstrijd 5, 20 juni

Rond de start was een pittige wind WZW, 16-17 knopen met vlagen van 25. Start naar zuid.  Er was flinke golfslag in de noordkop.
Bij de eerste ronde was het dringen bij de groene ton voor het vogeleilandje. 3 rondes waren afgesproken, en goed te doen. In de 2de ronde was de wind al wat gaan liggen, werden reven verwijdert en fokken gewisseld. Er was veel onderlinge competitie waardoor het nog leuker werd. Ondanks de windverwachting deden 9 schepen mee aan de race.
Rond finishtijd begon het wat te regenen maar we hebben genoten van een prachtige wedstrijd. 8 van de 9 boten finishten binnen 10 minuten van elkaar. Uiteindelijk werd Bertus met Saleh de winnaar. Benjamin de Bie werd met de Nimrodel tweede en Fred de Bie werd met de Koekeloer derde.

Woensdagavond competitie wedstrijd 6, 27 juni

Een mooie zeilavond met zo’n 14 knopen NO wind. En nog lekker zonnig. Bertus was de race leider. We hebben 2 rondes gestreden, start in noordelijke richting. Iedereen zat er bij de start goed bij. Door de lange startlijn was het mogelijk met halve wind naar de boventon te stormen, of de iets kortere weg aan de wind te nemen. Koekeloer en Saleh kozen voor het laatste en konden als eerste de ton ronden. Op het voordewindse rak kreeg Jus de Pommes het op de heupen en vloog de anderen voorbij. Met grote voorsprong kon hij het kruistonnetje ronden. Koekeloer en Saleh maakten het elkaar gedurende de twee rondjes vaak moeilijk.
Atlanta – met inmiddels meer zelfvertrouwen – durfde zelfs voorrang te nemen op Saleh, jemoet maar durven! Inmiddels was Adriaan met zijn Jus de pommes bijna uit het zicht verdwenen, maar nog niet zo ver dat we niet konden zien dat hij aan de grond liep : hoogmoet komt voor de val ! Ook kon hij niet de sportiviteit opbrengen om overboord te stappen en zo de boot vlot te trekken. Nee de motor werd gebruikt om los te komen.
Verder moet nog vermeld worden dat onze voorzitter Gjalt door zijn bezoek aan België zo in de war was dat hij de Nederlandse vlag tijdens de gehele wedstrijd bleef voeren! Maar dat was nog niet alles, ook passeerde hij tijdens de eerste ronde de startlijn. De woorden die over het water van het Lauwersmeer schalden toen hij erachter kwam zullen we niet vermelden. Het rondje in het Rode Hooft maakte weer veel goed. Na nog een discussie over de regels die deze keer zonder bloedvergieten verliep konden we met een goed gevoel en opgeladen voor de volgende woensdag huiswaarts keren. Uiteindelijk was Bertus met de Saleh de grote winnaar gevolgd door de Koekeloer en de Nimrodel.

Zeeend DSQ door passage finishlijn na de eerste ronde.
Jus de Pommes vijf minuten tijdstraf door motorgebruik.

Bekijk hier de actuele WAC stand.

Voorjaarsrace

Voorjaarsrace Waddenzee  26 mei
Prachtig zeilweer met NO wind 4/5 en tot 3 u afgaand tij. Korte baan van de Z7 tot de Z1. Er werd om 11u gestart en na 3u gefinisht. Winnaar werd de Krullebol van Bram van der Leij met zes rondes en de snelste gemiddelde gecorrigeerde rondetijd.