4 uur om de plaat

De Vier Uur om de Plaat race wordt gevaren op het Lauwersmeer en is toegankelijk voor scherpe jachten, platbodems en multihulls.

De route leidt ons rond de ondiepte (Plaat) voor Oostmahorn en bestaat eenvoudigweg uit lussen rond die plaat. Het leuke van deze wedstrijd is dat alle deelnemers bij elkaar in de buurt blijven zeilen, ondanks grote snelheidsverschillen tussen verschillende typen schepen. Er wordt gestart ter hoogte van Oostmahorn om 11.00 uur. Afhankelijk van de windrichting wordt de baan links of rechtsom gevaren. De finish is vanaf 15.00uur. 

Van alle gezeilde ronden wordt de gemiddelde rondetijd berekend. Voor scherpe jachten en platbodems wordt de SW-factor hierin meegenomen, voor multihulls wordt met de Texel-yardstick gerekend. Degene met de snelste gemiddelde rondetijd is de winnaar. De briefing is vrijdagavond voor de wedstrijd om 20.00u in het Roode Hooft.

De wedstrijd is toegankelijk voor leden en niet-leden van de WSV Lauwerszee. Geef je op via wedstrijd@lauwerszee.nl of de wedstrijdapp. Kosten €10,- per schip