Tim Schouwenaar

profileimage

Als geboren Zeeuw ben ik na wat omzwervingen in het midden des lands in 2015 beland op het Groningse Hogeland. Opgegroeid in een andere watersportprovincie dus, en al van jongs af aan gegrepen door het zeilvirus.

Ik zeil al ruim 30 jaar. Op mijn zesde kreeg ik mijn optimist “Zeebonk”, het houten mastje was na een akkefietje met een steiger aan lagerwal door mijn vader vervangen voor een aluminium paal van een droogmolen en ik heb tot mijn 15e allerlei avonturen er mee beleefd op het Veerse Meer. Via wat sportiever werk (Yamaha Seahopper en Hobie 17 Turbo) uiteindelijk mijn eerste kajuitboot (Jeanneau Sangria) gekocht en meerdaagse tochten en vakanties gaan zeilen. Dat is meer mijn ding. De ontspanning, de uitzichten, de verborgen plekjes in Nederland waar je dan kunt komen en de mensen in de havens. Sinds kort zeilen we een Westerly Centaur (ligt aan de F steiger), uitgezocht als gezins- en waddenboot. Want het Wad heeft mijn hart gestolen na mijn verhuizing noordwaards.

In het dagelijks leven ben ik verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van een zakelijke telefonieprovider in de stad Groningen. De marketingstrategie- en internetkennis breng ik ook mee in mijn rol als mede-webmaster van de website van de WSV.