Jeannette Kok-Biltges

Geboren als schipperskind  breng ik de eerste 6 jaar van mijn leven op het water door. Op de schommel, in de stuurhut van mijn vader werd het vaarreglement mij  in de praktijk uitgelegd. Sluizen, bruggen en tonnen hadden geen geheimen voor mij. Met 4 jaar werd ik op de hoge kruk gezet als mijn vader naast mij zijn boord met eten kreeg. Tonnen varen moest ik dan. In uiterste concentratie passeerde ik bruggen  en kreeg ik op het laatste beetje lucht de motor aan de praat. Hoewel de wereld mij dagelijks een andere gezicht liet zien, waren de riten en gebruiken aan boord een rustpunt. Men ging met respect met elkaar om en was altijd bereid hulp te bieden. Kapiteins en bemanning werden met egards behandeld en dat verdienden ze ook.

Het zijn deze basis begrippen die mij later deden besluiten de Zeilvloot Noord Nederland te runnen.  School-programma’s voor aan boord te schrijven. De Schipperstelefoon op te richten en secretaris te worden van de vissersvereniging Hulp in Nood.

Ook in het landelijk bestuur van de zeilcharters de BBZ droeg ik mijn steentje bij.

Duidelijkheid draagt bij aan een goede communicatie en die heb je nodig op het water. Het schept vertrouwen en daar zet ik mij graag voor in. Dat is dan ook mijn insteek in een bestuursfunctie.

De chartertijd ligt inmiddels al enige jaren achter mij, maar nog steeds neem ik kleine groepen mensen mee naar het Wad. Voor mij het mooiste water dat er is. En varen ……., dat  hoort gewoon bij mij. 

U vindt mij op de Zeilkotter “Kokmeeuw” .  In de zomer aan het einde van steiger E, in de winter aan het begin van steiger D.