Uitslagen

Hieronder de uitslagen en wedstrijdverslagen van de zaterdagmiddagwedstrijden 2018

Wedstrijd 3: 13 oktober

Hallo zeilers en aanverwanten….

Wat een prachtige zomerse zeilmiddag was het, 20gr Celsius en de wind Zuid 4Bft.

We zeilden baan 2 met na de start een kruisrak naar de Vo12. Prachtig die nieuwe banen, ze zijn korter dan de woensdagavond competitie baan en altijd met een kruisrak er in. Meer strijd en een compacter veld. We konden weer een nieuwe deelnemer verwelkomen , de Lyrr van Renze Kooistra. Renze had het nog wat moeilijk met de navigatie maar dat zal snel wennen. Uiteindelijk finishten alle boten binnen twintig minuten van elkaar. De meesten voeren vier rondes, alleen Adriaan met de Jus de Pommes speerde naar vijf rondes en werd vierde. De broers de Bie werden eerste, Fred met de Koekeloer, en tweede , Benjamin met de Nimrodel. Fred Matthee werd met de Bommel derde. De nazit op het terras van het Roode Hooft was weer super gezellig zeker met de heerlijke bitterballen waar Benjamin ons op trakteerde. Aanstaande zaterdag weer een wedstrijd en dan vast weer met veel strijd en plezier op het water en gezelligheid op de wal.

Groeten, Fred Matthee

UITSLAG

 1. Koekeloer (Condor 70)
 2. Nimrodel (Dufour T7)
 3. Bommel (Westerly Pentland)
 4. Jus de Pommes (First cl8 midzw)
 5. Masca (Invicta 26)
 6. Joppe (Westerly Berwick)
 7. Kokmeeuw (One off)
 8. Tyche (Laurin Koster 32ft)
 9. Dobre (Saturn 25)
 10. Lyrr (Kelt 707)

Wedstrijd 2: 6 oktober

Hallo zeilers en aanverwanten….

Bij de start stond er geen zuchtje wind zodat negen van de tien deelnemers nagenoeg stil bleven liggen. Alleen de Jus de Pommes zagen we op pad gaan richting de Vo12. Eigenlijk deed iedereen zo’n anderhalf uur over de eerste ronde. Adriaan was duidelijk de snelste en deed met Jus de Pommes 1 uur en 39 minuten over twee rondes. Hij werd dan ook de terechte winnaar . Opvallend is dat Adriaan dankzij zijn navigator de weg niet meer kwijt raakt. Net na drie uur trok de wind iets aan( 7 kn) zodat naast Adriaan nog drie deelnemers 2 rondjes zeilden. Al met al was het een heerlijke zonnige dobber/zeil-middag met een gezellig slot in het Roode Hooft. Volgende week zaterdag nieuwe wedstrijd nieuwe kansen.

Groeten Fred Matthee

UITSLAG

 1. Jus de Pommes (First cl8)
 2. Dobre (Saturn 25)
 3. de Grië
 4. Tyche (Laurin Koster 32ft)
 5. Kokmeeuw (One off)
 6. Bommel (Westerly Pentland)
 7. Masca (Invicta)
 8. Noit Docht (Southerly 95)

Wedstrijd 1: 22 september

De voorspelling van het weer logen er niet om, rond 20 knopen wind met uitschieters naar 30 knopen wind, toch melden zich nog 7 boten voor deze wedstrijd.

Tijdens de briefing in het Roode Hooft werd besloten om niet route 6 (W-wind) te doen maar route 4 ZW-wind) aangezien de wind niet West was maar ZuidWest, klinkt logisch toch?! Snel moesten nog een paar schippers hun routes in de smartphones of tablets programmeren, degenen die goed voorbereid waren hadden alle routes al in hun Ipad staan 🙂

Welgemoed gingen alle boten op weg naar de start maar aangezien er net een bui aankwam met de daarbij behorende uitschieters naar 30 knopen, besloten de Bommel en de Koekeloer er voor de start al mee op te houden, DNS dus voor beiden. De overige boten gingen van start in prachtige weersomstandigheden waarbij alleen de forse buien dan af en toe iets minder plezierig waren. De Blue Jack had een goede start en bleef aan kop gedurende de wedstrijd. Ontzettend leuk is dat er nu een 2e Invicta 26 mee vaart waardoor de Saleh in de nabije toekomst forse concurrentie gaat ondervinden van de Masca. Deze Masca kon de Saleh nu nog niet bijhouden maar was steeds in gevecht met de Joppe en finishte slechts een paar seconden achter de Joppe. Als laatste kwam binnen de Kokmeeuw waarvoor de windkracht uitstekend was maar de aandewindse rakken wat meer tijd kosten.

Al met al weer een hele leuke wedstrijd en in de nazit toonde ieder zich enthousiast over de nieuwe opzet van de banen: kortere rondjes en fatsoenlijke aandewindse rakken.

Hopelijk volgende week nog wat meer deelnemers, waar kun je tenslotte beter zijn op een zaterdagmiddag in de herfst dan op het Lauwersmeer!

UITSLAG

 1. Saleh (Invicta)
 2. Blue Jack (Dehler sprinta sport)
 3. Joppe (Westerly Berwick)
 4. Masca (Invicta)
 5. Kokmeeuw (One off)

DNS Bommel (Westerly Pentland), Koekeloer (Condor 70)