Uitslagen 2019

Hieronder de uitslagen en wedstrijdverslagen van de zaterdagmiddagwedstrijden 2019

Wedstrijd 3: 13 april

Een pittige wedstrijd stond voor de boeg, de weersverwachting gaf een windkracht 4-5 maar al voor de start waren er in buien (soms met sneeuw) windstoten van zeker 6. Er hadden zich 6 deelnemers gemeld maar voor de start gaf de Koekeloer op en vlak na de start hield ook de Grie het voor gezien.

Ondanks de beste start was de  Blue Jack even de weg kwijt en zeilde naar de verkeerde boventon (LA5 ipv LA4). Na de ronding van de goeie ton lag hij dan ook helemaal achteraan maar begon aan een inhaalrace waarbij hij uiteindelijk wel met een voorsprong van 6 minuten op nr 2 als eerste over de finish kwam. De Yoho had ondanks 2 reven in het grootzeil en een kleine fok toch teveel hinder van de sterke wind en gaf in laatste positie dan ook voor het einde op.

De echte strijd ging tussen de beide Invicta’s van Bertus en Diederik, de laatste startte als beste van de 2 en gaf de voorsprong ook niet meer uit handen ofschoon dat het op het einde van de wedstrijd toch nog weer spannend werd. De Saleh vaart nl op dit moment nog hoger aan de wind maar de Moby Dick heeft ondanks een lagere koers een hogere snelheid die de extra afstand compenseert. Het verschil op de finish lijn was 26 seconden.

De uitslag was dan ook na correctie op SW-factor: 1 Moby Dick, 2 Saleh en 3 Blue Jack.
Eindelijk heeft dus iemand Bertus ver slagen maar het probleem is nu dat de rest van de zeilers niet met 1 maar met 2 snelle Invicta’s te maken heeft!!
Iedereen moet dus volop aan de bak om dit Invicta-geweld te beteugelen, a.s. zaterdag nieuwe kansen !!

UITSLAG

 1. Moby Dick
 2. Saleh
 3. Blue Jack
 4. Koekeloer
 5. Yoho
 6. De Grië

Wedstrijd 2: 6 april

Beste zeilers en aanverwanten

Hierbij de uitslag van de ZMW van 6 april 2019.

Wat weer een prachtige zeilwedstrijd met 8 boten aan de start. Klokslag 13:30 werd er gestart met een O-NO wind, kracht 3-4. Helaas startte niet elke boot op tijd, de Yoho had de wintertijd nog ingesteld en was dus veel te laat bij de start en kwam dan ook als laatste over de startlijn. Tijdens de wedstrijd wist hij nog wel 5 boten in te halen maar kwam als derde over de finish.

De andere boten hadden een goede start en het was dan ook dringen bij de eerste bovenboei, daarna begon het veld tijdens de eerste ronde al wat uit te waaieren. tijdens de wedstrijd waren er perioden met een zwak zonnetje maar ook met af en toe nevel waardoor de volgende boei op de lange rakken soms lastig te vinden waren. Uiteindelijk kwam de Blue Jack als laatste over de finish maar had als enige boot wel 4 ronden afgelegd. De Kokmeeuw deed als enige 2 ronden en de rest had dus 3 ronden afgelegd voor een finish na 15:00.

De uitslag liet zien dat de Invicta 26 van Bertus de Graaf weer eerste was geworden met de Blue Jack en de Bommel respectievelijk als 2e en 3e. Iedereen krabt zich inmiddels weer achter de oren om te bedenken hoe we de Saleh van Bertus kunnen verslaan. Volgende week weer nieuwe kansen, nog 3 zaterdagmiddag wedstrijden voordat de woensdagavond competitie op 1 mei weer van start gaat.

UITSLAG

 1. Saleh
 2. Blue Jack
 3. Bommel
 4. Moby Dick
 5. Noit Docht
 6. Koekeloer
 7. Yoho
 8. Kokmeeuw

Wedstrijd 1: 23 maart

Hallo zeilers en aanverwanten,

Na twee verwaaide en verregende zaterdagen gingen we weer het water op. Prachtig zeilweer met wind NNW 15-19 kn  en veel zon. Na de start opkruisen naar de bovenboei. We starten met 7 boten. De Kokmeeuw kwam moeilijk op gang en na een dappere poging van soloschipper Bernard haalde hij de finish niet. De Koekeloer van Fred startte moeizaam maar kwam toen goed op gang, helaas werd hij gediskwalificeerd omdat hij een verkeerde route nam. Noit Docht van Markus deed het in de baan prima maar werd gediskwalificeerd omdat hij te vroeg finishte. De vier overige boten maakten er een mooie wedstrijd van. Diederik met de Moby Dick leek te gaan winnen maar een losgetrokken genua rails gooide roet in het eten, hij werd tweede, net achter Bertus met de Saleh die eerste werd en net voor Fred met de Bommel die derde werd. De Atlanta van Freerk werd vierde. Al met al een prachtige wedstrijd.

UITSLAG

 1. Atlanta
 2. Kokmeeuw
 3. Moby Dick
 4. Bommel
 5. Noit Docht
 6. Koekeloer
 7. Saleh