Zaterdagmiddag wedstrijden 2018

Eerste wedstrijd zaterdag 22 september.

De opzet lijkt op die van de woensdagavond competitie en drijft op het enthousiasme daarover maar wordt gehouden op zaterdagmiddag. Het is geen competitie maar het zijn individuele wedstrijden.

We kunnen kiezen uit vier banen op het Lauwersmeer die afhankelijk van de windrichting links of rechtsom worden gevaren. Voor 09.00 u zaterdagmorgen maakt de middagleider(iemand van de wedstrijdcommissie ) via de wedstrijd app bekend welke baan er wordt gevaren. Om 13.10u is de briefing door de middagleider via kanaal 77. Er wordt gestart om 13.30u GPS tijd. De finish is net zoals bij de voor- en najaarsrace. Er wordt vanaf 15.00u gefinisht en het gaat dan om de snelste gemiddelde rondetijd op handicap. De deelnemers geven hun finishtijd, aantal rondes en wel of niet solo door via de wedstrijd app.

Na afloop gezellig samenzijn en de uitslag in het Roode Hooft. De deelnemende boten kunnen een maand later op de wal bij Noordergat zonder meerkosten. Een prachtige verlenging van het vaar-, wedstrijdseizoen.

De 4 banen zijn:

Kaart A (Wind Noord of Zuiden)

Kaart B (Wind Noordoost of Zuidwest)

Kaart C (Wind West of Oost)

Kaart D (Wind Noordwest – Zuidoost)