Wedstrijd oostelijk wad

Uitslag wedstrijd 14 juli

De eerste wadden wedstrijd was een succes. Wind N/NW kracht 4/5 later 3. De kopligger (jus de pommes), het peloton (moby Dick en koekeloer) gevolgd door de achterhoede (kokmeeuw ) streden om het hardst. Diederik deed zijn best om de buitenboordmotor van Fred niet te raken en omgekeerd probeerde Fred het roer van de moby Dick niet te raken. Door tactisch zeilen van de kokmeeuw troffen tot 4x toe drie boten elkaar bij de gijpboei en 1x zelfs alle 4!

Jus de Pommes 12 ronden, Koekeloer en Moby Dick elk 10 en de Kokmeeuw 7 ronden.
Diederik werd de winnaar Fred en Adriaan resp 2 en 3 en Bernard 4e. Het was een mooie baan, geen kruisrak dankzij de gunstige windrichting.
Tot de volgende waddenwedstrijd

Aankondiging

Zondag 14 juli & Zondag 18 augustus

Om 08:00 uur wordt bekend gemaakt in de WhatsApp groep of de wedstrijd doorgaat.

10:40 briefing op het water via kanaal 77 door de wedstrijdleiding.

Start om 11:00 GPS-tijd.

Finish zo snel mogelijk ná 15:00 uur. Te vroeg finishen (dwz: vóór 15:00 uur) levert een DSQ op. Deelnemers moeten in de laatste ronde de afweging maken tussen even wachten voor de finishlijn, of nog een extra ronde zeilen in de hoop de gemiddelde rondetijd te verbeteren.

Finishtijd en aantal ronden zelf noteren en doorgeven in de WhatsApp-groep ‘Lauwerszeezeilen’ of via marifoonkanaal 77. Uiterste finishtijd 16:30 uur.

Briefing en deelname

Geen briefing in Het Roode Hooft.
Deelname is gratis.

Nadere informatie via wedstrijd@lauwerszee.nl

Wedstrijdbaan