Uitslagen voor- en najaarsrace 2019

Voorjaarsrace 2019

Zaterdag werd de voorjaarsrace gevaren in de bocht bij de Engelsmanplaat. Er stond een noordwestelijk windje, variabel 2 tot in buien 4. Er deden 6 schepen mee, dit hadden er 8 kunnen zijn als er niet 3 schippers op de Kwenda waren gestapt…..

Na een spannende start wisten Yoho en Jus de pommes zich meteen vrij te vechten van het veld. Interessant waren de verschillende kruisrakken, na de eerste ronde ging iedereen korte slagen in de binnenbocht maken. Na voorzeilwissels bij Shebee en Moby Dick begon voor beide een inhaalslag, de Invicta moest helaas de motor kort gebruiken en 5 minuten straf incasseren. Bij de Z2 werd de Shebee aangeroepen dat de ton verkeerd gepasseerd werd, na een korte uitleg van de baan over Vhf besloten Kwenda en Se7en terug te varen en de boei juist te ronden. Dit kostte een half uur! (Gerke heeft beloofd de baankaart met tekst in de commissie te verduidelijken)

Ondertussen zeilden Jus de pommes en Yoho overtuigend weg van het veld, daar kon She-Bee ook met spi weinig tegenoverstellen. Met nog 20 minuten tot 1500u begon de S&S aan het derde rondje, gevolgd door de koplopers bezig met ronde 4! Adriaan wist Gerke nog voor de finish te lappen, helaas kwam Eddie met de Yoho net 5 minuten te laat door de finish. Dit betekent dan Dnf. Voor Yoho had de “handrem” kort voor 1500u geloond.

Bij de nazit waren we het er over eens dat het een mooie wedstrijd was die naar meer smaakt! Dus verwachten we veel animo voor de Borkumrace!

  1. Jus de Pommes
  2. SheBee
  3. Moby Dick
  4. Kwenda
  5. Se7en
  6. Yoho