Varen

Kees BarlagenNavigatie, VarenWindbreker Steiger A37kees.barlagen@gmail.comHet droogvallen met een Compromis 720 is niet zo moeilijk. Je hebt een paar wadpoten nodig. Ik heb ze laten maken. Redelijk veel ervaring mee in het gebruik ervan. Meevaren? Mailen.
Siebe KuipersNavigatiePentasail Steiger B 23siebe@pentapark.nl0650246706Wil je bezig met navigeren op je computer, ipad of smartphone?Misschien wil je zelfs een boordnetwerk aanleggen? GPS, AIS, digitale kaarten, diepte, wind enz koppelen dmv met een miniplexer bijvoorbeeld. En/of aansluiten op je computer of wifi board netwerk? Ik kan je helpen met keuzes maken en opstarten.
Fred de BieNavigatie, VarenKoekeloer , Steiger A11 , Noordergatbiefjde@hotmail.com Ik ben een enthousiaste waddenzeiler, die ook 's winters bij goed weer het water opzoekt. Ik heb mijzelf het varen op de wadden en de Noordzee eigen gemaakt. Ik vaar zowel op een catamaran (Lady of Urr) als op een kleine kajuitzeilboot (Koekeloer). Graag wil ik mensen helpen om het single handed zeilen, droogvallen en tocht planning te leren. Dit kan aan boord van mijn schip, per email, maar ook door samen te varen. Het is ook mogelijk om bij iemand anders op te stappen, zodat de beginner(s) met eigen boot door de sluis kan (evt voorafgegaan door een Lauwersmeersessie om de ervaring/zeilkundigheid te beoordelen ivm veiligheid).
Els KnolNavigatie, VarenSteiger B, Noordergatelsweerlicht@gmail.comIk zeil sinds mijn jeugd. Op het Paterswoldsemeer wedstrijden in 16m2 als fokkemaat van broer Fred Licht. Vele zeilvakanties met mijn ouders en later op eigen gelegenheid op die 16m2 in Friesland. Met echtgenoot Luuk zeil ik met een 10m Westerdijk zeeschouw, over het wad , maar ook naar de Oostzee. We vallen veel droog om ook van de droge waddenzee te genieten. Graag brengen we onze passie voor de waddenzee over op de jongere watersporter. Daarbij kan het onderwerp heel breed zijn, van navigatie tot aan ankerplekjes op het wad, of de tochtplanning naar de Oostzee.
Gerke MerkusDieseltechniek, Navigatie, VarenZeiljacht Shee Bee in Oostmahorngerkemerkus@gmail.com
Gelle Klein IkkinkNavigatie, VarenZeiljacht Galloper in Lauwersoogesgunfia@gmail.comGraag breng ik anderen het navigeren (kaartlezen) en kennis bij van getij /stroming. Per mail bereikbaar voor nadere afspraken.