Tuig en zeilen

Luuk KnolTuig en zeilen, VarenWeerlicht op steiger B9luuk.knol@gmail.com050-5411149Mijn vrouw en ik hebben jarenlange zeilervaring met vooral platbodem. We zijn bereid om via telefoon, email of op de boot onze kennis te delen over de volgende onderwerpen: - Wadvaren, ankeren, droogvallen - Duitse Wadden - Routes naar en varen op de Oostzee met een platbodem - Zeilen met een platbodem, wedstrijdzeilen op het Wad
Bernard KokTuig en zeilen, VarenKokmeeuw, Kop van de steiger Ekoksailing@hotmail.comIk heb brede kennis van tuig en zeilen van klassieke schepen en rond en platbodems. Graag deel ik deze kennis. Ook heb ik veel kennis van het varen op het wad. Ik ben bereid aan boord van mijn schip te praten over tuig en zeilen en eventueel opstappers mee te nemen om het zeilen op het wad te leren.
Gjalt DuponDieseltechniek, Tuig en zeilen, VarenZeeëend , Steiger L Noordergatlauwerszeeeend@ziggo.nlIk heb hoofdzakelijk ervaring met topgetuigde schepen, enkele zalingen, en aanpassingen op die tuigage. Het gaat dan om zaken als masttrim, beslagen monteren, verstaging e.d. In de oudere dieselmotoren ben ik het meest bekend met de Volvo Penta md2b; daar vaar ik al 27 jaar mee. Doe tot nu toe alle onderhoud en reparaties zelf. Eerder gevaren met boten met een Sabb, Lister, Thornycraft en Mercedes. Meestal weet ik qua manouvreren aardig wat ik doe, of wil doen.... ik denk hierin wel kennis over te kunnen dragen. Verder vind ik het leuk om mensen, al of niet met hun eigen boot, om een drempel te overkomen, mee te nemen het Wad op. Bijvoorbeeld een tocht naar Schier of Ameland.