Uitslagen Herfstzeilen

Beste zeilers

Hierbij de uitslag van de Herfstcompetitie race van zaterdag 21 october.

Een prachtige zeilmiddag met droog weer, een lekker windje en zelfs vanaf 14:00 een zonnetje erbij.

Fanatiek gingen 4 scherpe jachten en de multihull Lady of Ur van start, helaas viel de Seedling uit met een kapotte fok.

De nieuwe ster aan het firmament “Blue Jack” (Dehler Sprinta Sport van 1981) deed geweldig z’n best, kwam als eerste van de scherpe jachten over de finish maar werd helaas op gecorrigeerde tijd allerlaatste!! Ondergetekende dacht natuurlijk onmiddellijk aan een foutieve rating maar moet waarschijnlijk nog meer z’n best gaan doen om hoger te eindigen 🙂

Oudgediende Bertus de Graaf werd met Saleh overtuigend eerste, gevolgd door de Zeeeend van Gjalt Dupon, die tijdens de wedstrijd ook nog even van voorzeil wisselde omdat de wind wat afnam in het tweede gedeelte van de race.

Al met al weer een prachtige middag, hopelijk de volgende keren wat mee deelnemers. Op de wal staan kan toch gewoon niet leuk zijn met zulk mooi zeilweer!

Ook zijn er mooie opnames gemaakt van de wedstrijd door Fred de Bie die op FB komen te staan, het bekijken waard.

Vriendelijke groet,

Anjo van Houten
Blue Jack

[embeddoc url=”http://lauwerszee.nl/wp-content/uploads/2017/10/Uitslag-herfstwedstrijd-Zaterdag-21-October-2017.docx” download=”all” viewer=”microsoft”]