Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Vier uur om de plaat, op het Lauwersmeer

zaterdag 31 augustus 2019 @ 11:00 - 17:00

Uitslag 4 uurs om de plaat 2019

Jus de Pommes wint Vier uur om de Plaat

Met overmacht won Adriaan met de Jus de Pommes de Vier uur om de Plaat. Hij voer solo en was de enige die vier rondes binnen de tijd aflegde.
Echt een hele mooie prestatie.
De condities waren heel wisselend, heel weinig wind, geen wind, ietsje meer wind en draaiende wind. Er werd gestart voor Oostmahorn in zuidelijke richting met 15 boten , tegen de klok in rond de plaat. 20 minuten voor de start melde de Wadvogel zich nog met de vraag om mee te kunnen varen, geen probleem natuurlijk, hoe meer zielen….
De lichtere boten maakten zich al snel los van de zwaardere boten zoals de Kokmeeuw, de Bommel en de Sela.
De Kokmeeuw voer met vol tuig, een machtig gezicht en heel effectief. Bernard voltooide met zijn veertien tonner 2 rondes ondanks nog een keertje vastlopen. Vijf boten haalden de finish niet, dat wil zeggen niet op tijd. Er moest gefinisht worden na 15.00u maar uiterlijk om 16.00u. Dus als je voor drie uur de finish passeerde was het erg verleidelijk nog een rondje te varen maar helaas de wind tombola werkte niet mee. Van de boten met drie ronden was Fred Licht met de Theodorus de snelste, hij werd tweede achter Adriaan. , gevolgd door de Dobre, Scylla, B Wulf en de Kwenda. Daarna kwamen met twee ronden de Kokmeeuw, Bommel , Boatsje fan Jan en de Sela. Dubhe, Moby Dick, Sheebee, Wadvogel en Aurore haalden de finish niet. Na afloop was het heel gezellig op het terras van het Roode Hooft bij het Waterfestijn. Daarom waren er naast bier en bitterballen deze keer ook pannenkoeken ….en natuurlijk veel discussies over die rare wind..

 1. Jus de Pommes (First cl8 midzw)
 2. Theodorus (One-off spitsgat)
 3. Dobre (Saturn 25)
 4. Skylla (Scyth)
 5. B Wulf (Dehler 18 Roodkapje)
 6. Kwenda (Southerly 115)
 7. Kokmeeuw (One off)
 8. Bommel (Westerly Pentland)
 9. Boatsje van Jan (Waarschip 600 SV)
 10. Sela (Westerly Centaur)
 11. Dubhe (DNF)
 12. Moby Dick (Invicta) (DNF)
 13. Sheebee (She 31B) (DNF)
 14. Wadvogel (OVNI 385) (DNF)
 15. Aurore (Sun classic 800) (DNF)

 


Vier Uur om de Plaat op het Lauwersmeer op zaterdag 31 augustus 2019 voor scherpe jachten, platbodems en multihulls.

Er wordt gestart ter hoogte van Oostmahorn om 11.00 uur Afhankelijk van de windrichting wordt het parcours links of rechtsom gevaren.

De finish is vanaf 15.00uur. Van alle gezeilde ronden wordt de gemiddelde rondetijd berekend. Voor scherpe jachten en platbodems wordt de SW-factor hierin meegenomen, voor multihulls wordt met de Texel-yardstick gerekend.

Degene met de snelste gemiddelde rondetijd is de winnaar. Het leuke van deze wedstrijd is dat alle deelnemers bij elkaar in de buurt blijven zeilen, ondanks grote snelheidsverschillen tussen verschillende typen schepen. De briefing is vrijdagavond 30 augustus om 20.00u in het Roode Hooft.

De wedstrijd is toegankelijk voor leden en niet-leden van de WSV Lauwerszee.

Geef je op via wedstrijd@lauwerszee.nl of de wedstrijdapp. Kosten €10,- per schip

Gegevens

Datum:
zaterdag 31 augustus 2019
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie: