Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

EHBO aan boord

15 februari @ 19:30 - 22:00

WAT ALS……., ONHEIL VOORKOMT AAN BOORD!

VRIJDAGAVOND 15 FEBRUARI, VANAF 19.30 UUR IN “HET ROODE HOOFT”, ORGANISEERT WSV LAUWERSZEE EEN AVOND ROND RAMPSPOED ONGELUKKEN EN NARIGHEID, KORTOM: OVER EHBO AAN BOORD.

Wij als watersporters vergrijzen, als groep, en worden daarmee, met het verstrijken van de jaren, vanzelf kwetsbaarder voor ongevallen en aandoeningen. Buiten dat met het verouderen, een verhoogd risico geld voor hartaanvallen, CVA’s en dergelijke, brengt het varen op zich ook een verhoogde kans op ongelukken als vallen (overboord ook), met zich mee. Ouderen hebben daarbij een verhoogde kans op kwetsuren. Wat te doen als je partner net uit de kajuit wil klimmen, met een kan verse koffie, en dan een schuiver, een hekgolf van een passerende viskotter, doet haar weer in de kajuit belanden. Je hoort gejammer…. en wat dan verder. Zo zijn veel situaties voor te stellen. Reden om hier een avond aan te wijden:
Na een inleiding, waarin aspecten als “Hulp inroepen” en”Is het veilig” om hulp te gaan geven, geeft Rob Leemans, gepensioneerd traumachirurg bij de marine (tevens vervent zeiler en voorzitter van de Vereniging Wadvaarders), een lezing over: “ONHEIL AAN BOORD” en natuurlijk over wat te doen dienaangaande. Daarna gaat de lezing over in een workshop waarbij op een drietal stations geoefend kan worden in zaken als “REANIMATIE”, “GEBRUIK AED” en BEHANDELING VAN VEEL VOORKOMENDE VERWONDINGEN. Elk van deze stations wordt begeleid door deskundigen. Deze avond zijn dat naast Rob Leemans ook Alef Rutgers (Scheepsarts op de “Eendracht”) en Jan van de Bij (EHBO instructeur).
Wij, dat is de Activiteiten commissie, denken hiermee een belangrijke zaak aan te snijden met betrekking tot problemen waar we allemaal in verzeild kunnen raken. Zoniet voor ons zelf, dan wel om mede-watersporters te hulp te kunnen schieten. Doel is om in voorkomende gevallen op een juiste wijze te handelen! DAAROM: KOMT ALLEN!!!!

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Het Roode Hooft
Noordergat 1
Lauwersoog, Nederland
+ Google Maps