Uitslag Borkumrace 2017

Zaterdag 17 juni om 07:00 uur was de start van de Borkumrace. Een tocht die onder bijna ideale omstandigheden gevaren is. Een mooie stabiele westenwind, rond 15 knopen en licht bewolkt. Van de harde wind van de vorige dag was in het Westrak gelukkig niets meer te merken; alle schepen konden zonder problemen al kruisend de WG2 bereiken.

In het kruisrak heeft de Osprey de koppositie genomen en niet weer afgestaan. Seven volgde op keurige afstand, en Scylla, She Bee en Albatros zijn tot WG2 dicht bij elkaar gebleven. Op het ruimewindse rak hebben Osprey en She Bee met de spinnaker hun afstand verder vergroot, Scylla heeft met de gennaker afstand genomen van de Albatros en is dichter in de buurt van de Seven gekomen.

De route was iets verlegd ten opzichte van voorgaande jaren. Omdat het Huibertgat te smal en ondiep is geworden, moesten de schepen verplicht via de Westereems naar de finish bij de Borkum Reede 19.

In de einduitslag is Scylla als winnaar naar voren gekomen, met een flinke afstand tot de andere schepen.

Alle deelnemers waren het er over eens dat het een prachtig Borkum-weekend was. Zowel het zeilen, de after-sail, en de pizzeria zijn het waard om volgend jaar weer mee te doen. Hopelijk met wat meer deelnemers, want eigenlijk is de tocht naar Borkum veel te leuk om niet aan mee te doen!