Toertocht 2, 2e poging 22 juli 2018

TOCHT 2: Zondag 22 Juli 2018

Een trip in de nabije omgeving van Lauwersoog:
Niet ver van Lauwersoog, na ongeveer twee uur varen, droogvallen, zeevruchten zoeken en opeten!
In de buurt van de PR 3 laten we ons vastlopen, op een vooraf door ons verkende plek, waar volop mosselen en oesters te vinden zijn. Degenen die een garnalenkorretje hebben, vooral meenemen! kunnen we daar ook van genieten. Idee is e.e.a. ter plaatse te bereiden en op te eten. Verdere benodigdheden, voor een maaltijd dus, worden door ons meegenomen. Let wel: hierna moet nog gevaren worden, dus houdt rekening met een “BOB”.

RELEVANTE DATA: HW Lauwersoog 06.24 & 19.05 uur, LW Lauwersoog 12.30 uur. Onderlinge communicatie via VHF kanaal 77.

De “Kokmeeuw” vertrekt als eerste schip, dit ivm haar diepgang van 1.2 meter. Dit om 06.30 uur uit de buitenhaven. Als u gelijktijdig mee wilt varen moet u, de voorgaande avond al in de buitenhaven afmeren. Als u zaterdag de laatste schutting neemt kunt u gratis aan de wachtsteiger liggen, anders in de jachthaven. Steekt u minder diep; de “Zeeëend” (Diepgang 92 cm) gaat bij de eerste schutting om 08.00 uur door de sluis met de andere minder diepstekende schepen. Na anderhalf tot hooguit 2 uur zijn we op de plaats van bestemming en laten ons vastlopen. We denken uiterlijk 3 uur na LW weer vlot te zijn; dat betekent tussen 18 & 19 uur terug in de haven (Ruimschoots voor de laatste schutting). Daarna “After Sail” in het Roode Hooft.

PALAVER VOORAF: Zaterdagavond 20 uur in het Roode Hooft. In verband met mee te nemen etenswaar en bijbehorend drinken moet bekend zijn hoeveel personen mee willen doen vandaar: Inschrijfgeld per persoon € 5.- Natuurlijk is één en ander wel afhankelijk van weersomstandigheden. Als men ervoor kiest om de avond tevoren al in de buitenhaven te gaan liggen, dan hoef je wat minder vroeg op, maar moet je om het Palaver te bezoeken een stukje lopen.
Aanmelden bij JeannetteKok via mail: engelengeduld@hotmail.com De inschrijving sluit uiterlijk woensdag 18 juli.