Robbengatsluis update vanuit het bestuur

Beste Leden van WSV Lauwerszee,

Mede naar aanleiding van de verruimde openstelling van bruggen en sluizen bij onze provinciale westerburen hebben wij de afgelopen dagen constructief overleg gevoerd met de provincie Groningen over mogelijke openstelling van de Robbengatsluis voor de recreatievaart.

Het resultaat van deze overleggen is dat de Robbengatsluis vanaf 11 mei 2020 onder strikte voorwaarden beperkt wordt bediend.

Aanstaande woensdag 6 mei 2020, zal hierover door de provincie Groningen meer worden gepubliceerd alsook een telefoonnummer waar men zich kan aanmelden wanneer men door de sluis wil.

Als bestuur hebben wij in deze heftige tijd gekozen voor “stille diplomatie” aangezien de recreatievaart op dit moment (en terecht) niet bovenaan op de agenda staat van de autoriteiten. Met de beperkte openstelling onder voorwaarden hebben wij gezamenlijk met onze partners, zoals de provincie Groningen, de stichting Noordergat en het Watersportverbond een mooi resultaat geboekt waar alle watersporters profijt van kunnen hebben!

Hartelijke groet,
Namens het bestuur van WSV Lauwerszee,

Fred Matthee
Voorzitter a.i