Sailhorse weekend 8,9 en 10 juni 2018 in Lauwersoog

In navolging van “streven naar gastvrijheid”, gaat de WSV Lauwerszee deze (ook) gunnen aan de “Sailhorse Sailing Club”. Deze club heeft onze medewerking gevraagd ten behoeve van een waddentocht van hun vereniging.

De “Sailhorse” is een sportieve open boot van ongeveer 6 meter, met een ophaalbare kiel. De uitvoeringen met genua en spi voeren een indrukwekkende hoeveelheid vierkante meters zeil, die met trapezewerk in bedwang gehouden moet worden.

De boten van deze club worden Vrijdag 8 Juni per trailer aangevoerd van elders. In onze jachthaven worden ze te water gelaten alsmede de begeleidende RIB’s. Die avond genieten de “Sailhorse’rs” onze gastvrijheid in het Roode Hooft, zullen daar o.a. maaltijd gebruiken, waarna geslapen wordt in hun boten. De volgende dag vertrekt hun “vloot” naar “Engelsmanplaat” waar drooggevallen zal worden. ‘s Avonds wordt weer zeil gezet naar Schier; daar wordt de nacht doorgebracht. Op zondag wordt teruggevaren naar Lauwersoog alwaar een aftersail, in de middag en wederom in het Roode Hooft gehouden wordt. Daarvoor/daarna aftuigen, traileren en huiswaarts. Eventueel eten op zondag moet nog overlegd worden.

Mochten de weersomstandigheden niet meewerken dan is 22-23-24 Juni een reserve-weekend.
De inschrijving voor dit evenement is vorige week open gegaan; het is nog niet duidelijk hoe groot de animo voor deze onderneming zal zijn.
Contactpersoon vanuit de “Sailhorse sailing club” is Ton Bouchier, mail: horsevoer@sailhorse.nl website: www.sailhorse.nl